Gezond ouder worden

Gezond leven is voor alle leeftijden. En dat je nooit te oud bent om te beginnen, bewijst nog maar eens in dit filmpje!

Bekijk alle video's

Evenementenagenda

Plaats ook uw evenement in de kalender!

 

Nieuws

Omgaan met alcohol

Veel volwassenen drinken wel eens alcohol, op een feestje,  bij het eten of op het terras. We staan er niet bij stil hoe veel we eigenlijk drinken. En of dat binnen een gezonde levensstijl past. Het advies is om het gebruik van alcohol te beperken: gezonde volwassen mannen niet meer dan 2 standaardglazen alcohol per dag en gezonde volwassen vrouwen niet meer dan 1 standaardglas alcohol per dag. Bij voorkeur één dag in de week niet drinken. Deze hoeveelheden brengen weinig risico’s voor de gezondheid met zich mee.

 

In verschillende wetten worden er regels omtrent alcohol beschreven. Eén van de belangrijkste is de Drank- en Horecawet. Gemeenten bepalen zelf wanneer de horeca binnen haar gemeentegrenzen moet sluiten. Deze regels staan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Vanwege de wijzigingen in Drank- en Horecawet stellen gemeenten een Preventie en Handhavingsplan alcohol op. In dit plan wordt een integraal overzicht gegeven van het alcohol(matigings)beleid van de gemeente Raalte.

 

De Drank- en Horecawet is per 1 januari 2014 veranderd. Vanaf dit jaar mag aan jongeren t/m 18 jaar geen alcohol worden verkocht en zijn ze strafbaar als ze in publieke ruimtes alcohol in bezit hebben. Ondanks deze regelgeving en de schadelijke gevolgen voor de gezondheid, drinken veel jongeren regelmatig alcohol. Hoe ga je daar als ouder mee om? Hoe help je je kind nee zeggen als het alcohol aangeboden krijgt?

 

Over deze onderwerpen vind je via onderstaande links meer informatie.

  « Terug