Gezond ouder worden

Gezond leven is voor alle leeftijden. En dat je nooit te oud bent om te beginnen, bewijst nog maar eens in dit filmpje!

Bekijk alle video's

Evenementenagenda

Plaats ook uw evenement in de kalender!

 

Nieuws

Wandelpad en beweegtuin voor senioren

Op woensdag 2 oktober 2013 werden de beweegtuin en het wandelpad voor senioren in Raalte feestelijk geopend. Na een demonstratie van fysiotherapie de Stam hadden de bewoners van Swaenewoerd en de buurtkinderen uit de Blekkerhoek de primeur om de beweegtoestellen als eerste te proberen. Daarna ging de wandeling verder over de wandelroute voor senioren, die hiervoor ‘rollatorproof’ is gemaakt en is voorzien van extra bankjes. 

 

De beweegtuin komt voort uit de vraag van Zorggroep Raalte om meer activiteiten buiten de muren van de instellingen te laten plaatsvinden. Ook Raalte Gezond! was op zoek naar initiatieven om senioren meer in beweging te laten komen. Met dit doel zijn de beweegtuin en het wandelpad aangelegd tegenover het nieuwe Medisch Centrum Blekkerhoek, naast de al bestaande speeltuin en het Hertenkampje.

 

De beweegtuin bestaat uit verschillende toestellen, speciaal ontwikkeld voor ouderen. Om gebruik van de beweegtoestellen te stimuleren zal de fysiotherapeute die werkzaam is in het naastgelegen Swaenewoerd de beweegtuin zo veel mogelijk gebruiken tijdens therapie met de bewoners. Ook zullen de deelnemers aan de dagbesteding gebruik gaan maken van de beweegtuin. De beweegtuin kan door iedereen gebruikt worden; indien gewenst kan de eerste kennismaking met de beweegtuin plaatsvinden onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut.

 

Het aangrenzende wandelpad is een route van zo’n 2 kilometer die wandelaars leidt langs het Hertenkampje, het nieuwe buxusproject en de H. Kruisverheffing. Het hele wandelpad is geschikt gemaakt voor rollator- en rolstoelgebruik en voorzien van extra bankjes. Op deze manier kunnen ook de minder mobiele inwoners van Raalte een rondje wandelen. De wandelroute is aangegeven met blauwe pijlen.

 

De beweegtuin en het wandelpad zijn mede mogelijk gemaakt door Raalte Gezond!. Het wandelpad en de beweegtuin zijn een initiatief van Zorggroep Raalte. In samenwerking met Fysiotherapie de Stam, Salland Wonen, Parochie Heilig Kruis, Rabobank, GGD IJsselland en de gemeente is het een prachtig project geworden waar alle senioren uit Raalte, maar ook hun kinderen en kleinkinderen, gebruik van kunnen maken.

 

Wil je meer weten over de beweegtuin en/of het wandelpad? Neem dan contact op met Zorggroep Raalte.

 

   

« Terug