Gezond ouder worden

Gezond leven is voor alle leeftijden. En dat je nooit te oud bent om te beginnen, bewijst nog maar eens in dit filmpje!

Bekijk alle video's

Evenementenagenda

Plaats ook uw evenement in de kalender!

 

Nieuws

Rennen voor laatste startbewijzen FBK-Games (IK Lekker fit!? Kidsrun)

Tijdens de Halve Marathon van Raalte, op zaterdag 12 mei 2012, klonk ook het startschot voor de ‘IK Lekker Fit!? Kidsrun’. Een initiatief om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de atletieksport. De winnaars van de Kidsrun (1 km) mochten meedoen met de finale tijdens het internationale atletiekevenement Fanny Blankers-Koen Games.

 

De ‘IK Lekker Fit!? Kidsrun’ is een aanvulling op het project ‘IK Lekker Fit!?’. Het doel van dit project is het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl bij leerlingen (en hun ouders) om daarmee bewegingsarmoede en een ongezonde leefstijl tegen te gaan. Door het opzetten van de ‘IK Lekker Fit!? Kidsruns’ komen kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met atletiek.

 

Sportservice Overijssel speelt als projectleider een belangrijke rol in de organisatie van de Kidsruns. De samenwerking met gemeenten en scholen vormt de basis, waarbij contacten worden gelegd met atletiekverenigingen en organisaties van loopevenementen. Zo worden op lokaal niveau jeugdlopen omgevormd naar ‘IK Lekker Fit!? Kidsruns’.

 

 

« Terug