Gezond ouder worden

Gezond leven is voor alle leeftijden. En dat je nooit te oud bent om te beginnen, bewijst nog maar eens in dit filmpje!

Bekijk alle video's

Evenementenagenda

Plaats ook uw evenement in de kalender!

 

Nieuws

IK Lekker fit!?‐week op OBS de Hartkamp gestart met opening Lekker fit toestel

In het teken van Raalte Gezond! riep de gemeente Raalte in het voorjaar van 2011 alle inwoners van de gemeente op om mee te doen aan de verkiezing van het gezondheidsproject van het jaar. OBS de Hartkamp won de 2e prijs en mocht 1.250 euro besteden aan hun gezondheidsproject: een Lekker fit sporttoestel.

 

Op maandag 5 maart 2012 was het zo ver en mochten de oudste en jongste leerling, Nico Ziegler en Danisja Neeuwveld, samen met wethouder Roger de Groot het sporttoestel officieel openen met het doorknippen van een lintje. Hiermee waren ook de Lekker fit-weken geopend die in het teken stonden van bewegen, gezond eten en het maken van gezonde keuzes.

 

Adjunct‐directrice Anneke Schep, tevens initiatiefnemer, vertelde samen met gymleraar Kai Rensen aan de leerlingen dat het toestel op heel veel manieren gebruikt kan worden. Door het net te verschuiven of baskets te gebruiken kunnen de kinderen volleyballen, basketballen, badmintonnen en tennissen. En daar werd direct gebruik van gemaakt want de hele ochtend stond in het teken van buitenspelen. In een circuit speelden de kinderen allerlei spelletjes: korfbal, verstoppertje, tafeltennis, volleybal en frisbee.

 

Kai Rensen is enthousiast over de extra aandacht die gegeven wordt aan bewegen want met dit toestel wordt het nog leuker om buiten te sporten, het is verrijdbaar en kan dus ook mee als de school eventueel gaan verhuizen. En ook de leerlingen zijn enthousiast, getuige de gezellige buitenspeelochtend.

 

 

« Terug