Gezond ouder worden

Gezond leven is voor alle leeftijden. En dat je nooit te oud bent om te beginnen, bewijst nog maar eens in dit filmpje!

Bekijk alle video's

Evenementenagenda

Plaats ook uw evenement in de kalender!

 

Nieuws

Gezondheidsverkiezing

 

'Volkstuinen voor minima' winnaar Gezondheidsverkiezing

 

Het project 'Volkstuinen voor minima', bedacht door de Adviesraad Werk&Inkomen, heeft woensdagavond 5000 euro gewonnen. Deze prijs komt van de gemeente Raalte en is uitgereikt in het kader van de verkiezing Gezondheidsproject van het jaar.

 

'Volkstuinen voor minima' is volgen de gemeente een sociaal en snel te realiseren project. "Het draagt bij aan een gezonde leefstijl voor mensen met een laag inkomen en werkt gezondheidsbevorderend (beweging en voeding). Het stelt mensen in staat om voor hun eigen voedselproductie te zorgen en draagt tevens bij aan de sociale contacten."

 

De tweede prijs (2500 euro) is gegaan naar het project 'Kids beweegroute door Park Drostenkamp', bedacht door Magda Mali uit Raalte. Dit project kan meer kinderen naar park Drostenkamp trekken (jog/beweeg/fun -kidsroute) en prikkelt de jeugd om te bewegen. Voor de uitvoering van dit project worden bordjes ontworpen samen met een delegatie van kinderen.

 

De derde prijs en de bijbehorende duizend euro is voor het project 'SportEve/Kindactief', ingediend door Landstede. Dit project is ten behoeve van een spelenkar en sport- en speluitleen, en wordt georganiseerd door MBO-studenten. Zij organiseren sportdagen voor buurtdorpen en Raalte-dorp. Zij willen hun prijs inzetten voor materialen voor een spelenkar/bakfiets vol met sport- en spelmateriaal, waarmee studenten de wijk intrekken.

 

Er waren elf projecten ingediend die dus kans maakten op de prijzen. In deze video (de bovenste) presenteren alle deelnemers hun project.

#RaalteGezond Deze verkiezing was georganiseerd vanwege het project #RaalteGezond, het gemeentelijke programma waarin alle activiteiten samenkomen die bijdragen aan fitte, gezonde inwoners.

 

(bron: destentor.nl)

gezondheidsverkiezing-raalte-gezond
« Terug